Historia

Hur det hela startade

Jag satt en vintermorgon och läste tidningen Land. Där fastnade jag för en artikel som handlade om en grönsaksodlare som hade startat upp hans verksamhet genom att erbjuda köp av grönsakslådor enligt modellen andelsjordbruk. Det var första gången jag kom i kontakt med CSA, Community-supported agriculture.

Det här är framtiden! Ett hållbart sätt att återskapa småskaligt lantbruk. Jag började genast söka mer information, antecknade tankar och idéer. Sedan rullade vardagen på och mina anteckningar förblev just det, i lite över ett år.

Den 13:e Maj 2016 föddes vår son Alfred. Under föräldrarledigheten började entreprenörstankarna gå på högvarv. Jag började genast skissa på ett sätt att erbjuda lokal, ekologisk andelsmat.

Med erfarenhet av affärsutveckling och tidigare anställning som KAM samt ägare av Uddens sjögård där vi föder upp lamm och Linderödsgris hade jag  en god grund.

Mitt syfte med Foodfunding är att bidra till att fler människor blir medvetna och engagerade i deras matproduktion samtidigt som vi tillsammans bidrar till ett hållbart sätt att producera livsmedel på.

Jag vill inspirera till att fler bönder kan fortsätta deras livsviktiga arbete genom att skapa en livsmedelsproduktion med en hållbar affärsmodell.

Bra råvaror är ett hantverk och ska behandlas med kunskap, respekt kärlek och omsorg.

Jag vill med Foodfunding förverkliga min dröm om att få arbeta med Svensk livsmedelsproduktion. Att tillsammans dela på risker, skörd och att skapa våra egna råvaror på ett hållbart vis.

Namnet foodfunding

Då Crowdfunding är detsamma Foodfunding lekte jag runt lite med orden, Crowd-food-funding, vilket till slut resulterade i namnet Foodfunding.

Häng med i vårt team genom att bli andelsägare och påbörja din resa från jord till bord!

Jennie Moliner